Alla inlägg under september 2016

Av Hanna Boman - 9 september 2016 15:17

Ojojoj, idag så var jag väldigt tidigt till Blodcentralen...eller jag var ju inte vad som är tidigt i och för sig, men jag hade i alla fall fått en kalelse redan klockan 08:15 (kanske inte jättetidigt för vissa, men för mig kändes det lite lagom tidigt).

Eeeh, nuförtiden så får man sätta sig vid en dator och göra sin Hälsodeklaration och på sätt o vis så känns det som att det går lite fortare än när man skrev det på ett vanligt papper.

Men jag kom in direkt efter att bara visa mig i luckan, jag kollade lite i montern där de olika gåvorna finns...men sedan var det min tur.

Och som vanligt, eller nätan som vanligt i alla fall...så blev jag stucken i högerarmen, för jag har ju inte något blod i den vänstra armen. Joo, visst har jag blod i vänstra armen...men brukar vara väldigt svårstucken där bara. Så då står det i deras papper att det är lättast i höger.


Sen låg mitt hB-värde på gränsen idag, eller den här gången...för hB-värdet tas ju alltid innan varje tappning och den här gången så låg det på 125hB.

Oups, får man väl kanske säga om detta nu då...för de sista gångerna så har jag legat relativt högt.

Så den här gången fick jag nu 2 kartor med Duroferon (järntabletter). Brukar annars få endast få 1 karta, eller på sin höjd 1½ karta...men nu blev det 2 hela kartor.


Som plåster på såren idag så fick jag ytterligare en Frukostskål från Rörstrand. Nu så var det den tredje Frukostskålen som var på tur, åtminstone hos mig (jag samlar just nu på Frukostskålarna, en färg av varje).

 

En bild på mitt förbandDessa två frukostskålarna har

jag fått tidigare 
 

...och idag valde jag den vita 


      

ANNONS
Av Hanna Boman - 8 september 2016 19:28

Ännu en torsdag då jag har tagit mig till Viktväktarna, eftersom det nu har ju blivit min dag...och så behöver jag ju inte köra en repris på det varenda vecka, varför jag har börjat gå på torsdagarna helt plötsligt.

Eftersom jag drog ju det förra veckan, punkt!

Men vad pratades det om på mötet idag då? Jomen visst, idag pratade vi om RESTFEST. Vad gör man med resterna, då man har haft fest med gäster?

Vi fick sitta i några grupper och snacka ihop oss lite, vad man gör med resterna! Och där jag satt så sa vi väl lite om att inte laga för mycket mat t ex (men det är ju inte alltid så lätt alla gånger).

Annars kan man ju skicka med en del av resterna hem med gästerna i en folielåda, jaa...det finns en hel del som man kan göra med sina rester. Självklart så kan man ju frysa in också, och ha till ett annat tillfällle.


Jahaja, vad visade vågen den här veckan då jag ställde mig på den? Mnja, jag vet inte om jag kankse var sådär jätteglad...fast och andra sidan så visade den 63,0 kg vilket resulterade i +/- 0 kg...så det får jag väl ändå vara nöjd med, eftersom jag eller både jag & Marie hade det i våra tankar på varför det inte hade blivit en minus.

Och neej, inget som jag tänker skriva om här...och inte tala om senare heller!


Mmm, och visst fick jag betala en Veckoavgift denna veckan med. Eftersom jag fortfarande inte håller mig inom ramarna, fast det tänker jag minsann göra till nästa vecka!

     

ANNONS
Av Hanna Boman - 7 september 2016 23:28

Ikväll så tog jag busslinje 3 ut till Hässlegården och jag kunde ta 3:an från Varvet vilket kändes hur bra som helst (bättre än att hålla på o byta, som det oftast var tidigare...men just den här 3:an var en Snabbuss dessutom och gick inte som man heller är riktigt van vid)!

Där träffade jag sedan Lovisa, hon kom och mötte mig vid busshållplatsen.

Och vi satt ute på altanen o åt middag (Flygande Jakob & ris & harico verts) vilket var riktigt gott, första gången jag åt Flygande Jakob på väldigt länge!

Javisstja, när vi kom hem och öppnade dörren så blev jag "lite" utskälld av Nicko.

Men sedan så gick det ju jättebra, jag vet ju inte riktigt om det var mig eller Rolle han skällde på...hehe!
    
     

Nicko ligger o myser innanför ytterdörren

 

 

 

 


TACK kära Lovisa för denna mysiga kväll!

  


Av Hanna Boman - 6 september 2016 21:39

Nu så är vi igång igen och har satt igång våra övningar på tisdagarna. Så roligt att få träffa och se alla igen, och framför allt att börja sjunga igen. Sedan var det en del nykomlingar som har hittat till oss, minns inte hur många det var nu...men jag hamnade bredvid en ny i alla fall. Kul!

Någon enstaka ny sång sjöng vi, samtidigt som det också blev en och annan gammal goding.

Jodå, visst sitter det en sång i mitt huvud nu och har gjort sedan jag kom hem (gammal goding).

Vi var ju en bra samling på folk idag när det var första gången, efter sommaren...precis som det brukar vara, om jag tänker efter lite. Men hur många vi var har jag ju absolut inte någon aning om alls, sånt kan man ju liksom inte sitta och räkna. Vi var nog fyra bänkrader i alla fall, plus någon till.    

Av Hanna Boman - 5 september 2016 12:25

Och neej, det har inte varit någon Konfirmationshögtid idag (måndag)...men vi hade det då igår (söndag).

Det var bara jag som inte satte mig ner och uppdaterade något igår, brukar ju definitivt aldrig höra till vanligheteterna...men nu har det hänt!

Ett gäng på fyra konfirmander har varit i kyrkan och läst nu ett år. Inte någon som jag kände sådär direkt, men det var ju en mycket fin konfirmationsakt!


Jag tror nog att bilderna får säga mera, för jag vet tyvärr inte vad jag ska skriva.
 

Ett drama spelades upp ifrån en bibeltext...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nattvarden

 

 

 

 

 

 

 

 

Predikan: Violet Andersson

 

 

 

 

 

 

 

 

Kyrkkaffe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Av Hanna Boman - 3 september 2016 23:52

Javisst, det kan man väl säga att jag gjorde på Guldfynd igår...jag fyndade. Eeeh, meningen var ju den att jag skulle köpa lite örhängen för de pengarna jag fick utav Mormor då jag fyllde år. Och visst, det gjorde jag ju också...det bästa av allt var ju att de hade 20% rabatt på allt där inne.

Först så hade jag hittat två par örhängen, men eftersom expediten bakom disken säger att allt är på 20%...då gick jag tillbaka och hämtade ett par till. För vid vissa tillfälllen så kan det ju vara 20% på det billigaste!

Men nu var det på ALLT!


 
 

Av Hanna Boman - 1 september 2016 19:17

Jodå, jag tog mig till ViktVäktarna även den här torsdagen...även om det nu är öppet alla dagarna precis som vanligt igen.

Men det finns ett litet dilemma som gör att jag kommer ta mig dig på torsdagarna nu ett tag, hehe!

Nja, ska jag ta upp det här tycker ni...eller? Mnja, jag gör väl det då. Anledningen till att jag kommer ta mig dit nu på torsdagarna är lite för att det är Maries tid då. Och de tre veckorna som hon var där i somras, så var det ju MINUS på vågen två av dessa tre gångerna...hehe, fjompigt tycker säkert en del av er här...men jag har bestämt mig för att göra så nu i alla fall!

På mötet idag så pratades det om hur man ska förbereda sig inför en "Hejdundrans brakmiddag/födelsedagsest, där det kommer serveras massvis med mat och alkohol/sprit & även musik och dans, sedan framåt småtimmarna så blir det nattamat med"!

Och hur planerar man sånt här som viktväktare?

Jihaa, jag sa ingenting om det här idag...utan bara lyssnade på de andra.

Enda tills det var någon som sa att man kan säga att man kör, och då ska man inte dricka något vin till maten t ex.

Mmm, då frågade jag lite försiktigt..."Vad ska jag säga då, som inte har något körkort?"

En som svarade på det och tipsade: "Du kan ju säga att du har alkoholproblem och försöker vänja dig av vid det nu..."

Fast nej, det där skulle ju dock inte gå hem hos mina bekantskaper...hehe!


Jahaja, och vad visade den där "usla" vågen idag då? Eh, jag vet ju inte om jag ska säga att det var så "usel"...för den visade ju MINUS. Fast det var ju inget stort MINUS, som jag kanske hade hoppats på.

Men den stannade i alla fall på 63,0 kg och det resulterade ju i -0,2 kg

Så lite nöjd får jag ju lov att vara ändå, fast det är väldig lite...eftersom jag fick ju betala även denna veckan en sån där otäck #straffavgift eller Veckoavgift som det vanligtvis kallas, det är bara jag som har döpt om det lite!


#väldigtsurapengarattbehövabetala130:-

 Bättre lycka till nästa vecka Hanna, eller hur?

 

 

 

 


 

Presentation


Hej!
Jag heter Hanna och bor i centrala Karlskrona. Hoppas att ni kommer att få en trevlig läsning i min blogg, VÄLKOMNA!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Min blogg i stort & smått! med Blogkeen
Följ Min blogg i stort & smått! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se