Alla inlägg under september 2016

Av Hanna Boman - 21 september 2016 18:51

Jaop, som ni säkert vet sedan i somras så hade ju jag problem med min höft och då var det högerhöften som jag hade ont i. Jag var på Habiliteringen tre gånger och träffade sjukgymnasten då. 

Första gången då var det bara att hon ville kolla på höften i dess olika rörelser, och sedan gjordes det inget mer då.

Hehe, veckan därefter så mailade jag henne och talade om hur höften skötte sig just för tillfället då. 

Och då fick jag en "mailkallelse", som gjorde att vi började med akupunktur...och den tredje gången så blev det först akupunktur plus att jag blev tejpad och den tejpen skulle ju sitta kvar i fem dygn tror jag.

Men efter det så har jag inte känt av någon smärta alls, för efter det sista besöket så gick ju sjukgymnaten på semester och då hade jag inte tid att ha ont längre...hehe!

Sedan när hon kommer tillbaka efter sin semester i augusti, så ringde hon mig och frågade hur det var. Men då mådde ju höften helt okej...men hon ville se min höft på insidan också, för att sist jag gjorde en "höftröngen" var 2007...så därför så fick jag nu en ny kallelse, eftersom...


Så idag var jag ju på röntgen då, som inte alls var några problem (nej, jag fick ju inte reda på resultatet redan idag...men röntgningen fungerade bra i alla fall och tog ju inte så jättelång tid heller).
 

En fram-googlad bild

 

ANNONS
ANNONS
Av Hanna Boman - 20 september 2016 20:59

Ikväll har vi övat och sjungit igen, tredje gången för terminen och det gick bra. Som vanligt var vi många, fast inte fullsatt i bänkraderna i alla fall (för då ljuger jag, om jag säger att det var så många...och det ska man ju inte).

Nej, jag vet inte alls hur många exakt vi var...brukar ju aldrig räkna antalet!

Men vi sjöng på bra, en del nya sånger förstås som vi har börjat på med den här terminen. Inte helt lätta, men man lär väl sig så småningom skulle jag väl tro!

En låt eller sång som jag tycker är riktigt svår är en "Fotollslåt" som tydligen var aktuell i somras då det var Fotbolls-EM, men fotboll har ju aldrig intresserat mig (så jag känner inte igen den ett dugg).


Men jag tror att den finns på youtube, så jag ska försöka lägga in den här i bloggen...så kankse det är någon som känner igen den i alla fall!

/Kram & tjingeling

 

Av Hanna Boman - 17 september 2016 22:37

Eftersom det inte den här hösten fanns plats i planeringen för någon församlingshelg ute på Olsängsgården, så ville Fredax-gänget ändå ha en helg där ute. För annnars då det är församlingshelg, så brukar ju dem starta upp med filnkväll & pizza på fredagkvällen.

Och nu så fick dem en "egen" helg där ute, sen bjöd de ut oss i församlingen till Andakt nu ikväll med tillhörande fika & lekar & spelkväll.

Dessvärre inte så många av församligen som kom ut för bara denna kvällen, utan vi var hela fyra stycken.

Men en mycket trevlig Andakt som då förstås Fredax hade fixat & grejat med under eftermiddagen.

Eftersom inte ungdomarna kommer ta sig till kyrkan och gudstjänst imorgon klockan tio, så hade Kyra bjudit ut

Håkan Bergström till att prata lite om morgondagens predikan (det är han som är predikant imorgon).


Sedan så sjöng vi en del sånger också, från boken Ung Psalm. Sen fick man om man ville gå och tända en ljus, eller skriva ett böneämne...som i slutet lästes upp från en av ledarna.


Efter Andakten sen så blev det fika och lite samvaro vid fikaborden, plus även några lekar också inna vi vände kosan hemåt igen.

 
 

Håkan Bergström

 

 

 

 

 

Jan & Lucas

 

 

 

 

 

 

 

Ung Psalm

 

 

 

   

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Av Hanna Boman - 15 september 2016 23:17

Javisstja, eftersom det är torsdag idag...så har jag ju varit till ViktVäktktarna i vanlig ordning (för mig har det ju fått bli på torsdagarna nu...)

Lite småroligt tycker nog jag att det var idag, för den här Veckans Viktiga som man får varje vecka vid sin vägning...stod det God Morgon på. Och då tänkte jag: "Jaha, då ska det väl pratas om våra olika frukostar..." (när jag kikade lite i den innan mötet sattes igång)

Men nejdå, det pratades om hur vi kan använda Appen och e-redskapen på bästa sätt.

Idag var det Stina som var där, brukar ju annars vara Marie som är där på torsdagarna.

Så vi som är vana vid appen, fick räkna upp vad vi använder i den. 

Det finns ju en hel del:

  • Viktkurvan (skriva in sin vikt vecka för vecka)
  • Checklistan
  • Hitta recept
  • Scanna in varor, för och se hur många SmartPoints det är
  • Calculatorn
  • Aktiviteter
  • Receptskaparen

Och allt detta kan man ju förstås göra på hemsidan också, via datorn (ibland tycker ju jag att det bästa o lättaste är att göra det via datorn). Men annars finns ju appen även på ens iPad, om man nu har det...jättebra!Nu så är det väl dags att tala om vad vågen visade idag, då jag ställde mig på den. 

Ajajaj, jodå...den visade ju MINUS, fast den kunde ju ha visat lite minus till. Men den stannade på 62,3 kg som då resulterade i -0,7 kg. Och vad fick jag göra även denna veckan, om inte betala ännu en Veckoavgift...nu låg jag "bara" 3 hg över min viktgräns och fick ju då betala igen.

Jag ville inte riktigt se resultatet, men Stina sa: "Men det där var ju jättebra..." Jag svarade: "Mmm, jaa...det var ju ett minus i alla fall, fast hade ju kunnat vara lite till..."

Hehe, sedan så dividerade vi lite om det här med att jag hellre vill gå på torsdagarna hos Marie istället. Och det är ju för att jag är lite fjompig där, för när Marie är där...då blir det ju MINUS.

Fast och andra sidan så har det ju varit MINUS då Stina också stått vid sidan av vågen, för annars skulle jag ju inte varit GULDMEDLEM idag t ex. Och när jag gick på min viktminskning, då var det ju bara Stina som var där!

 

Av Hanna Boman - 15 september 2016 20:17

Jaa, trot eller ej...men nu idag så tog jag mig till gymmet för första gången efter sommaren.

Och som vanligt körde jag alla maskinerna, precis som man ska göra...tror jag!

Aja, det var en maskin som var trasig...så den fick jag ju hoppa över (tur att det inte var eller är min "favvo-maskin"), men annars så kände jag på alla "mina" maskiner i alla fall...och dem fungerade alldeles ypperligt bra.

Nu så tog jag inte i för kung & fosterland, alltså tog o höjde vikterna...som kanske är lätt att göra, utan jag tog det lite easy. Bara för att jag inte har varit igång o gymtränat på hela sommaren.


Skönt var det faktiskt att komma igång igen, även om jag kände mig verkligen "trött & däven" efter att jag var klar!


   

Här har jag inte långt kvar,

innan jag är inne...


 

Presentation


Hej!
Jag heter Hanna och bor i centrala Karlskrona. Hoppas att ni kommer att få en trevlig läsning i min blogg, VÄLKOMNA!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Min blogg i stort & smått! med Blogkeen
Följ Min blogg i stort & smått! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se