Direktlänk till inlägg 29 augusti 2010

Söndagstimmen

Av Hanna Boman - 29 augusti 2010 18:55

Idag har jag haft SÖNDAGASTIMMEN i kyrkan, vilket alltid är roligt!


Och den här texten läste jag för barnen.


'DANIEL I LEJONGROPEN'

Hej ungar!

Har ni någonsin försökt ta ett riktigt svårt beslut? Att ta svåra beslut är inte jag särskilt bra på. Som den här gången när jag var tvungen att välja mellan att köpa en blå eller en gul plastbil. Hur kan man ta ett sådant beslut?

Eller; ja, jag antar att det inte är riktigt såna beslut jar pratar om egentligen. Jag pratar om stunder då du vet vad du BORDE göra, men då det är mycket enklare att välja att göra någonting annat. Jerry sa att det skulle hjälpa om jag läste historien om Daniel.

För mycket länge sedan, i staden Babylon, bodde det en vis ung man som hette Daniel. Daniel var en flitig arbetare i slottet där kungen av Babylon bodde. En natt, när hela kungariket låg och sov, hade kungen en dröm. "Jag heter kung Dareios", sa kungen. "Jag har drömt en dröm. Och nu känner jag miglite rädd och skulle vilja att någon talade om för mig vad drömmen betyder." "Vi är dina vise män", sa de tre sömniga purjolökarna. "Ja, så är det. Och trots att vi använder all vår vishet kan vi tyvärr inte förklra din dröm." Så kungen skickade efter Daniel. Och med Guds hjälp kunde Daniel finna en förklaring på kungens dröm.

"Daniel, du har verkligen hjälpt mig. Duska få ett bättre jobb. Från och med nu vill jag att du ska vara min högra hand och närmaste man". Daniels nya jobb gjorde de tre vise purjolökarna väldigt avundsjuka. De ville inte att Daniel skulle tala om för dem vad de skulle göra. Så de klurade ut en plan för att göra sig av med honom. Följande morgon övertygade purjolökarna kungen om att ett beslut om en ny lag. De visste inte hur den nya lagen skulle förstöra för Daniel.

Nu ska vi se här om jag har förstått det hela rätt", sa sparriskungen. Det är alltså en lag som visar min storhet en gång för alla. Eftersom jag är kung får ingen betvivla min storhet. så från och med idag måste alla invånare tillbe bara MIG." Lagen började gälla , och i samma stund började Daniel få problem. Ni förstår, Guds lag kräver att hans folk bara ska tillbe Gud. Och Daniel levde alltid efter Guds lagar. Så nästa dag, precis som alla andra dagar, bad Daniel till Gud.

Han tackade honom för att han gav honom modet att göra det rätta när... PANG!

De tre purjolökarna stormade in i Daniels rum och släpade ut honom därifrån.

"Daniel, du har brutit mot paragraf 42192R94 i Babylons grundlagar", ropade den längsta purjolöken. Sedan kastade han ner Daniel i lejongropen.

Därnere i den mörka, otäcka lejongropen kunde Daniel höra lejonen morra, och han kunde se deras ögon blinka i mörkret. Han var rädd. Men då hörde han en röst. Den kom från en ängel.

"Gråt inte, Daniel. Var inte rädd. Du vet väl om att du inte är ensam?"

Ängeln påminnde Daniel om att Gud fanns med honom...till och med där i lejongropen. Det fick Daniel att må mycket bättre.

Följande morgon skyndade sig kungen och hans förtrogna vise män ut till lejongropen.

"Hallåååååå!!!" ropade kungen.

"Jag kommer strax! Jag måste bara säga hej då till mina nya vänner", ropade Daniel tillbaka. Till allas förvåning hade Daniel inte blivit det minsta skadad.

"Din Gud är utan tvekan större än alla människor. Nu förstår jag!" utbrast kung Dareios. "Till och med i lejongropen var du i hans händer."

Kungen beslutade om en ny lag som innebar att alla bara fick tillbe Daniels Gud. De vise purjolökarna hade verkligen ställt till der för sig, så de flyttade till Egypten!

Men Daniel stannade, och Gud välsignade honom i alla dagar.


BIBELHISTORIEN

Gud är alltid med oss. Han vakar över oss och älskar oss. Och han vill att vi ska göra det som är rätt.

Ta en närmare till på Daniels historia.


DANIELS HISTORIA

avsnitt hämtade från Daniel 6:1-28

Daniel visade sig...vara dugligare än alla de andra furstarna, och kungen hade planer på att sätta honom över hela riket. Detta gjorde de andra furstarna avundsjuka, och började leta efter fel tjänsteutövning för att kunna klaga på honom inför kungen. De bestämde sig för att gå till kungen och säga: "Den som under de kommande trettio dagarna vänder sig med bön till någon annan, än tii Ers Majestät, ska kastas i lejongropen." Daniel bad tre gånger om dagen, precis som han alltid hade gjort, och tackade sion Gud. När kungen hörde detta, blev han mycket bekymrad och bestämde sig för att försöka rädda Daniel. På kvållenkom männen tillbaka till kungen och sa: "Ers majestät, det finns inget annat du kan göra. Du har undertecknat lagen, och den kan inte ändras." Till slut gav kungen med sig och befallde att Daniel skulle gripas och lastas i lejongropen. Kungen sa till honom: "Måtte din Gud som du ständigt tillber hjälpa dig nu!"

Mycket tidigt följande morgon skyndade han sig ut till lejongropen och ropade i sin förtvivlan: "Daniel, du den levande Gudens tjänare, kunde din Gud, som du ständigt tillber, rädda dig från lejonen?"

[Daniel svarade]: "Min Gud sände sin ängel. Han stängde lejonens gap. De har inte rört mig." Kungen...befallde att man skulle hämta upp Daniel. Efter denna händelse skrev Kung Darejaves följande budskap, som han sände ut över hela riket: Det är min befallning att man överallt i mitt rike ska bäva och frukta för Daniels Gud."


Beslut, beslut...

Det där var en fantastisk historia! Daniel var så modigför han visste att om han gjorde det som var rättså skulle Gud ta hand om honom. Till och med i den djupa lejongropen!

Det får mig verkligen att må bättre. Jag tror intenatt jag någonsin har haft stora problem. Visst, jag har varit i en grop full av vattenbufflar en gång, men de är egentligen ganska lätta att komma överens med. Särsklit om man har choklad i fickan!

 

KOM IHÅG...

Gud har gjort dig unik, och han älskar dig väldigt mycket!


Håll därför fast vid er tro...

--2 Thess 2:15---Den här boken läser vi ledare för barnen när det är 'Söndagstiommen' på söndagarna...väldigt uppskattad av dem och även av oss ledare!!-


  


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hanna Boman - Onsdag 17 juli 18:22

  #lottapåliseberg2019

Av Hanna Boman - Onsdag 17 juli 15:11

Jahaja, idag så är det då "äntligen" ÖLETS DAG...och som jag har längtat! Äsch, det har jag väl inge gjort...för jag är ju inte någon som gärna dricker öl! Jag har liksom aldrig tyckt om just öl, men ibland kan det väl ha lite  att göra vad för...

Av Hanna Boman - Tisdag 16 juli 21:23

Nu den här kvällen så har Skärgårdslägret varit och sjungit i Hallarums badplats och även haft vittnesbörd också, som var väldigt berörande!Sen var det en fika -och grilla korv paus, där man fick prata & umgås med varann som var mycket trevligt!#skär...

Av Hanna Boman - Måndag 15 juli 13:42

HOPPSAN!   Nu så var det ju Upptaktsgudstjänst i Fågelmara missionskyrka igårkväll för årets Skärgårdsläger (var väl lite slö för att skriva om det igår)   Så NU är årets SKÄRGÅRDSLÄGER igång! Men nu blir det då istället, en fantastiskt fin...

Av Hanna Boman - Söndag 14 juli 20:58

Idag så åkte mamma & jag ut till Jämjö och Eivor & Martin vid lunch sisådär. Oj, det var ju en riktig sommarmat kassler & potatissallad & sallad! Sen blev det ju kaffe & kaka & tårta med, inte heller det var fy skam...gott-i-gottgott! Lite sen...

Presentation


Hej!
Jag heter Hanna och bor i centrala Karlskrona. Hoppas att ni kommer att få en trevlig läsning i min blogg, VÄLKOMNA!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25
26
27 28 29
30
31
<<<
Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Min blogg i stort & smått! med Blogkeen
Följ Min blogg i stort & smått! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se