Direktlänk till inlägg 25 oktober 2019

ViktVäktarna

Av Hanna Boman - 25 oktober 2019 15:08

HOPPSAN!

 


Visst missade jag att uppdatera och skriva om mitt besök hos ViktVäktarna igår, så då lär det ju få bli en dag försent (ibland är ju det som en vana, tycker i alla fall jag...)


Vad gårdagens möte/weellness handlade om, var "Sätt nårbara mål"!





Sätt nåbara mål

När du planerar att göra något men misslyckas, hur låter det i ditt huvud då?

Kanske så här "Vad är det för fel på mig?" eller "Varför gör jag inte bara det jag säger att jag ska göra?"

eller "Jaha då misslyckades jag igen!". Det är vanliga svar. Det är också ganska hårda ord.

Ingen lyckas hela tiden. Det är mycket mer värdefullt att se tillbaka och ta reda på vad som ställde till det och vad du kan göra annorlunda framöver.


ATT GÖRA

Nästa gång du inte gör som du planerat, ställ dig själv följande frågor:



  1. Hur kände du när du satte upp det här målet? Var du optimistisk? Beslutsam? Hur föreställde du dig att det skulle kännas att sätta din plan i verket? T ex kände du dig kanske upprymd när du bestämde att du skulle förbereda din lunchlåda på kvällen.
  2. När det var dags att göra det, hur kände du dig då? Det är nu du kan börja se vad som ställde till det flr dig. Om tanken var att packa ihop lunchlådan på kvällen kände du dig kanske just då tidspressad eller så var du helt enkelt bara trött för att ta tag i det.
  3. Vad är skillnaden? Tänk på hur du kände dig under dessa två stunder. Du gjorde kanske upp din lunchplan på en lördag och hade gott om energi just då. Men på söndag kväll ville du bara backa ur (vi har alla varit i den situationen).
  4. Ditt nya mål är...? Justera idention så att målet blir mer görbart. Tillbaka till lunchplanen: Du kanske bestämmer dig för att göra några lunchlådor för veckan under en lugn lördag eftermiddag istället för att förbereda dem under vardageskvällarna. Då hjälper du dig själv att nå målet!

Jahaja, vad visade den däringa vågen igår efter att jag först hade fått ett litet "ensamsnack" med den? Så himla mycket sa jag inte till den, mer än att jag ville att den skulle vara snäll och visa mindre siffror än förra veckan!

Så igår visade den 68,8 kg och resulterade i -1,4 kg.



TACK snälla vågen, nu tycker jag om dig igen!


  









 






 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hanna Boman - Söndag 14 april 22:34


Alltså, vilken fantastisk Familjesöndag det var den här söndagen ute i Mariedalskyrkan! Man fick höra och lyssna till P-O Mårtensson.    Alkoholen och drogerna drog ned mig till avgrundens mörka botten. Jag hade förlorat allt och det fanns bara...

Av Hanna Boman - Söndag 14 april 22:12


TEMADAG!     Då så är det SÅPBUBBLANS DAG idag, bland dessa temadagar. Fast jag misstänker att denna tenadagen inte alltid är på samma datum/dag varje år, men så är det tydligen med andra temadagar med.  Inget mer om detta nu, utan det bara ä...

Av Hanna Boman - Söndag 14 april 20:23

Alltså, vad ska man säga? Vilken fantastisk gudstjänst, men allt vad det innebär... vad Pegga är grymt BRA på att skriva sånger, från hjärtat! Alltid lika fascinerad då han förmedlar dessa under en helt vanlig gudstänst! Nu så började teamet me...

Av Hanna Boman - Lördag 13 april 18:53


TEMADAG!       Nu idag så är det SURDEGSDAGEN, hur många visste det?  Alltså, jag har aldrig nånsin bakat surdegsbröd nån gång. Men vet att det finns de som gärna gör óch det blir gott! För att köpa ett surdegsbröd, är väl inte detsamma s...

Presentation


Hej!
Jag heter Hanna och bor i centrala Karlskrona. Hoppas att ni kommer att få en trevlig läsning i min blogg, VÄLKOMNA!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8
9
10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards