Direktlänk till inlägg 14 oktober 2017

Bibelfrukost

Av Hanna Boman - 14 oktober 2017 13:27

Imorse så hade vi Bibelfrukost ute o kyrkan från klockan 9, jadå!
Men jag var lite sen med att komma dit bara (kan väl inte klockan).

Och hur sen tänker jag var tänker jag ju inte tala om här, hehe!

Bibelstudiet idag handlade om Markusevangeliet & Markusåret Equmeniakyrkan.

Och av det jag var med på kändes det bra, hann väl inte med så väldigt mycket (jag tänkte mig nog att själva frukosten serveras klockan nio, och sedan bibelstudiet börjar runt tio).

Men nej, tyvärr var det inte riktigt så!








  1. Markus Evangelium, vem var Markus egentligen? Viktigt att veta, liksom till vem boken skrevs och varför. Hans egentliga namn var Johannes. Apg 12:12, 25   Johannes som kallades Markus.
  2. Hans mamma hette Maria och det var hennes hem som lärjungarna brukade samlas. De hade tjänstflicka som hette Rhode. Det var hon som öppnade dörren när Peterus kom från fängelset. Apg 12:12
  3. Man tror att Markus blev vunnen för Kristus genom Petrus. 1 Petr 5:13 där Petrus kallar honom "min son Markus"
  4. Han var Barnabas syskonbarn enligt Kolosserbrevet 4:10... "hälsningar också till Markus, Barnabus kusin". När Paulus drog ut på sin första missionsresa tillsammans med Barnabas följde Markus med som tjänare.
  5. Apg 13:5 de förkunnande ordeti synagogorna. Efter fullgjort uppdrag på Cypern fortsatte de till Prege i Pamfylien där Markus skiljde sig från dem och återanvände till Jerusalem. Senare återfinner vi Markus i Rom där han hjälpte Paulus i Rom (Babylon) där han under Petrus ledning skrev sitt evangelium. Enligt Irsenaus skrevs evangeliet efter Petrus död.
  6. Den unge mannen som omnämns i Markus 14:15, den unge mannen ville följa med Jesus när han blev tillfångatagen i Getsemane var Markus. Han var endast klädd i ett linneskynke och när han blev fasttagen flydde han därifrån naken. Markus befann sig senare i Egypten där han skall ha grundlagt och förestått församlingen i Alexandria och detta vittnarmånga gamla traditioner. Han led matyrdöden enligt enligt någon senare källa. Enligt traditionen skrevs Evangeliet mellen åren 60 och 80. Markus ville ge en skriftlig version av Petrus förkunnelse. Markus som hade blivit Petrus tolk skrev noggrant ned vad han kunde minnas, dock utan att ta hänsyn till ordningsföljden i det som Herren hade gjort och sagt, säger Papias. Justanius Martyren kallar därför Markusevangeliet för "Petrus memoarer". Det anses vara det äldsta av evangelierna. Här tecknas framför alltbilden av Guds mäktige Son, där framför allt Jesu undergärningar framhävs. Det centrala i Jesu undergärningar framhävs. Det centrala i Jesu verksamhet är enligt Markus budskapet om att Guds rike är nära. Alla kraftgärningar skall verifiera detta.
  7. Lidandehistorien är här väsentlig med vad som skeddede sista dagarna av hans jordeliv, nämligen hans död och uppståndelse. Markus kap 14-16 (14,15,16)
  8. Upplägget påminner mycket av Petrus predikan i Kornelius husApg 10:34-43. Markus kallas Berättaren bland evangelisterna, det är liv och fart över skildringen. Petrus positiva, framgångsrika händelser skildras inte däremot misslyckandena. Evangelierna skrevs av hedningarna.
  9. Efter denna studie av författaren och förhållandena och hur evangeliet kom till samlar vi oss runt en av de viktiga texterna. Vi väljer dag 77, den sista måltiden. (Källa: Studiebibeln, Förstår du vad du läser, Illustrerat Bibellexikon, Bibeln. 






 







 









 













     










 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hanna Boman - Måndag 18 mars 23:12

TEMADAG!   Nja, nu så är väl inte jag riktigt vad jag ska skriva om just den här dagen eftersom jag inte åker buss så värst mycket längre. Men då jag åkte buss, så nog hade man väl sina olika favvochaffisar då man satt/stod och väntade på busse...

Av Hanna Boman - Måndag 18 mars 21:07

#melodifestivalen2024    

Av Hanna Boman - Måndag 18 mars 12:32

Nu så har den första semifinalen gått av stapeln idag av Vi i femman, där det var Musikugglan klass 5A som mötte sin paralellklass så Musikugglan klass 5B där det var lika spännande denna gången om inte lite mer spännande med tanke på semifinal!   ...

Av Hanna Boman - Söndag 17 mars 20:23

#melodifestivalen2024    

Av Hanna Boman - Söndag 17 mars 18:42

Jamen vuílken fantastisk gudstjänst man har varit på den här söndagen, som började med lovsånger tillsammans med lovsångsteamet!   Den här söndagen så hade vi besök, fast det är väl nu lite fel att säga...när han blivit anställd så var det  Sta...

Presentation


Hej!
Jag heter Hanna och bor i centrala Karlskrona. Hoppas att ni kommer att få en trevlig läsning i min blogg, VÄLKOMNA!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards