Alla inlägg under april 2014

Av Hanna Boman - 19 april 2014 13:31

      
 


ANNONS
Av Hanna Boman - 18 april 2014 23:45

Efter kyrkan idag så blev det en bussresa ut till Jämjö för att hälsa på Eivor & Martin och kusiner med respektive och även fem stycken kusinbarn. Inte så värst ofta man träffas sådär, men nu blev det av och vi åt lunch/middag tillsammans som då bestod av varmrökt lax & potatis & såser & sallad. Mums vad gott det var!

Med fem barn i huset så var det liv i luckan i stort sätt hela tiden, ungefär som "fullt ös medvetslös" typ.

Vad fick jag sitta i soffan och sysselsätta mig med om inte spela en massa spel ihop med Alice på 4 år. Eftersom jag har en hel del spelappar på min mobil så blev det en hel del spelande av henne. Även denna dagen som i julas så blev vi verkligen "bästa vänner" genom att hon fick "leka" med min mobil då.

Verkligen jättemysigt vilken go unge hon är!  


   

Fin Påsktårta


 TACK för denna trevliga eftermiddagen!

 

ANNONS
Av Hanna Boman - 18 april 2014 23:20

Långfredagen idag och den började för mig att åka ut till kyrkan. En lugn och fin gudstjänst med vad allt det innebär då det är Långfredagen. 


Sång & musik hölls denna förmiddag av Sara & Daniel, som gjorde det så fantastiskt bra!  


Efter att Jesus gripits på natten av de romerska soldaterna förs han till förhör hos Pontius Pilatus. Han fattar beslutet att Jesus ska dömas till döden. Anledningen är att Jesus gjort anspråk på att kallas judarnas kung.

Varje år vid påsk får folket en möjlighet att frige en fånge. Denna påsk är det Barabbas som ställs gentemot Jesus. Folket väljer att frige Barabbas och Jesus korsfästs. Han torteras och får själv bära sitt kors till Golgota, en kulle utanför staden, där han korsfästs bredvid två rövare. Soldaterna kastar lott om hans kläder, ger honom surt vin att dricka och sätter en törnekrona på hans huvud för att driva med tanken att han skulle vara kung.

Mörkret faller
Rövarna som är korsfästa bredvid Jesus hånar honom och ber honom hjälpa sig själv och dem om han är Gud son. Samtidigt ber de Jesus att få en tanke om det skulle vara så att hans Gud hjälper. Jesus säger då till dem att redan idag ska de vara med honom i paradiset. När Jesus dör berättas att mörkret faller över jorden och Jesus ber till Gud med orden ur Psaltaren 22: - Min Gud, min Gud varför har du övergivit mig?

När han ger upp andan och dör skakar jorden och soldaten som vaktar korset säger om Jesus: Den mannen måste ha varit Guds son. Soldaterna sticker ett svärd i Jesu sida för att konstatera att han är död. En av lärjungarna tog ner Jesu kropp, lindade den med linnebindlar och kryddor och lade honom i en grav i närheten av platsen där han korsfästs.

Stillhet och allvar
Kyrkans gudstjänster under långfredagen präglas av stillhet och allvar. Man läser texterna om korsfästelsen och i många kyrkor spelas inte på orgeln och inga kyrkklockor ringer. Ofta har man på skärtorsdagens kväll dukat av altarets blommor och ersatt dem med fem röda rosor, som symboliserar Jesu fem sår.

I många kyrkor håller man gudstjänster under dagen där man följer skeendet för korsfästelsen såsom bibeln berättar om det. Det kan innebära någon gudstjänst på Långfredagens eftermiddag och en vid kvällstid som kallas gravläggningsgudstjänst.


Av Hanna Boman - 17 april 2014 22:05

Skärtorsdagen idag och då har det varit en Getsemanestund i kyrkan för att hälsa påsken "välkommen" och det var första gången som jag någonsin var i kyrkan på Skärtorsdagen, så det var ju lite annorlunda kan man väl säga.

Firades Nattvarden förstås och vi satt först ute i Mässen och där läste vi ur BIBELN från Stilla veckan och det var från Lukasevangeliet.


 


Sen så tog vi oss in i kyrksalen och hade det sista där inne. Då ställde/satte vi oss runt altarringen och Violet läste ur BIBELN.  Från altarbordet sen under läsningen så togs blommor & ljus bibeln & duken bort och sedan så släcktes alltihop ner i kyrksalen innan vi tog oss ut igen.   


TACK för en fin stund i kyrkan ikväll! Av Hanna Boman - 17 april 2014 21:38

Yes, nu äntligen så har jag fått träffa kuratorn på Habiliteringen!

Hon ringde och pratade med mig för en månad sedan lite drygt och ville väl få kontakt med både mig och min handläggare på Arbestsförmedlingen.

Sen går det en månad tills jag hör ifrån kuratorn igen (förra veckan ringde hon mig) och tyckte att bara hon & jag skulle träffas först innan hon hör av sig till Arbetsförmedlingen.

Och där då blev jag väl lite frustrerad över "varför nämnde hon ingenting om detta då för en månad sedan istället?"

Men mötet idag med kuratorn kändes superduperjättebra!

Jag hade eller vi två hade aldrig träffats innan och det kändes bara så himla bra från första stunden när jag kom dit. 


Av Hanna Boman - 16 april 2014 23:11

Jomen visst har det varit övning även denna onsdagskvällen inför påsken och påskdagen. Oups, och denna gången var ju den sista då innan. Men det gick ju bra och helt plötsligt var vi riktigt många som var där och sångövade.

Eeeh, sammanlagt var vi väl tio stycken som var där och det är ju många för att vara Surpraise. Oftast kanske det är så att då det är allra sista övningsomgången då kommer det de flesta, eller jag vet inte...men man skulle väl kunna tro det i alla fall.

Från det ena till det andra så kändes det okej att sjunga idag och kommer säkert gå helt lysande på söndag!
 Av Hanna Boman - 15 april 2014 22:38

Hoppsan sa, Viktväktarna idag då det inte är torsdag...hmm! Jodå, visst är det så.

Hehe, anledningen till detta då är ju för att Stina håller stängt på torsdag eftersom det är Skärtorsdag och ska väl till Blåkulla då skulle jag väl tro.

Vad pratades det om denna dagen då? Jomen visst pratades det väl om påsken...eftersom NU så ligger ju den bara så nära hörnet även om vi är inne i påskveckan nu och Stilla veckan.


Mingla dig till framgång med våra 10 tips


1. Njut långsamt

2. Välj mättande mat

3. Är det värt det?

4. Lägg ner besticken

5. Vad serveras?

6. Storleken har betydelse

7. Flytta på dig!

8. Identifiera frestelser

9. Tugga mera (ta ett tuggummi efter maten, då är det lättare att hålla sig ifrån godis och marsipan)

10. Vad är viktigt för dig?


Jahapp, vad vad visade vågen denna veckan då jag ställde mig på den idag då? Alltså den var riktigt snäll och visade 61,3 kg vilket resulterade i att det blev -0,7 kg.

Och även om det nu då "bara" var en halv vecka sedan sist, så är ju jag jättenöjd.

Hmm, i ärlighetens namn så inillade väl jag mig att det skulle vara plus denna gången också...och då hade jag ju inte vara ett dugg nöjd om jag skulle fått betala medlemsavgiften på 130:-.

Så jag är ju verkligen supernöjd, bra jobbat Hanna!


   Av Hanna Boman - 15 april 2014 22:25

Jojomensan, visst har väl jag varit på "simskolan" idag eftersom det är ju tisdag. Simmade gjorde jag väl en och annan längd i alla fall i den mån det gick. Det var ju inte allt för mycket folk i bassängen idag och kan kanske bero på att det är ju påsklov för barnen nu.

Men jag tycker ändå inte att det är så lätt att simma raka längder och sen typ räkna hur många längder man simmar är då inte lätt, hehe! Men kanske ska försöka göra det en annan gång, varför inte redan nästa vecka då? Aja, nu känns det väl som om jag har "sagt" för mycket...hehe!

Jaa, helt enkelt så får vi väl se vad som tänker göras nästa vecka i badet...sånt man inte vet just nu då.


Men det var ju väldigt skönt att hoppa i plurret denna dag. Förra veckan var badet inställt och veckan dess förinnan så var jag inte heller där, men nu denna gången kändes det riktigt skönt...tjoho!


/Tjingeling

Presentation


Hej!
Jag heter Hanna och bor i centrala Karlskrona. Hoppas att ni kommer att få en trevlig läsning i min blogg, VÄLKOMNA!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Min blogg i stort & smått! med Blogkeen
Följ Min blogg i stort & smått! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se