Alla inlägg under maj 2013

Av Hanna Boman - 18 maj 2013 23:40

Jajemen, nu sitter jag ensam och kollar på Eurovision...jag som verkligen inte kände något större sug efter att se det, eftersom Petra Mede håller i det som programledare.
Men man kan ju ändra sig, vilket jag då har gjort ikväll...hehe! ;)
Nu undrar ju jag bara när omröstningen sätter igång, hmm!

/Tjingeling

ANNONS
Av Hanna Boman - 18 maj 2013 20:32

Nu har jag varit ute i Lyckebytre dagar eller kvällar på rad. Mycket trevligt att ta sig ut på Tältkalas i Pingstkyrkans regi, som då är ute vid Mariagården. Det sattes igång med lekar och så från klockan 17 både torsdagen och fredagen.

Sedan från klockan 18 var det möte inne i Tältet för barnen med lite smått & gott om olika bibelord och annat.

Många av barnen satt framme vid scenen där framme och lyssnade. Sen var det lite små tävlingar emellan också som bara var så riktigt bra! 

Efteråt så serverades det lite fika med smörgås & saft & kaffe & te. Gottigt!

Idag så började det från klockan 15 med Tältmöte på samma sätt som de tidigare dagarna då. Och sedan efteråt så serverades det hamburgare & bröd med diverse tillbehör till så förstås och detta kalaset kostade hela 10 kronor. Sen var det ju då självklart kaffe & kaka.


Tyvärr så blev det inga bilder alls, kameran var med...men jag satt så dumt långt ner i tältet, så hade inte alls blivit några bra bilder alls! 


TACK för tre trevliga dagar på Tältkalaset!  

ANNONS
Av Hanna Boman - 16 maj 2013 12:48

Idag pratades det om Vilken är din SOMMARSTRATEGI? Alltså hur ska man klara av sommaren och fortsätta sin viktminskning utan några problem. Så detta mötet pratades det om alla olika redskapen som finns på nätet och det finns ju faktiskt en hel del om man så säger, hehe!

Bland annat så finns det ju:

  • CHECKLISTA (den som det nästintill alltid pratas om var & varannan vecka, att man ska skriva upp allt man äter varje dag...)
  • VIKTRESULTAT (det är för att man ska kunna påminna sig själv om sina framsteg. Man kan i diagramformse hur sin vikt minkar. Även de veckor när viktminskningen går sämre kan man gå tillbaka och se hur långt man har kommitoch påmimma sig om sina delmål och målvikt).
  • FLER REDSAKAP (genom att scrolla åt höger når man fler redskap. I Receptskaparen kan man räkna ut ProPoints värde på sina recept genom att lägga in alla ingredienser. Man kan även ändra på befintliga recept. De livsmedel som man sparar som egna favoriter hittar man i Min mat.

Yes, en hel massa annt stod det ju förstås i Veckans Viktiga...men orkar inte skriva så mycket mer, så därför slutar jag här med det nu då!


Jahaja, och vad visade vågen idag då när jag ställde mig på den? Jo minsann, den visade ju 60,1 kg.

Så en liten, riktigt liten viktminskning då som var -0,1 kg. Men det är ju så det ska vara nu för min del, eftersom jag inte ska gå ner något mer i vikt nu då eftersom jag nådde ju min MÅLVIKT för en månad sedan som är eller var 60 kg.

Och nu då går jag ju på JÄMVIKTEN vilket fungerar ju alldeles lysande! 
 

Av Hanna Boman - 15 maj 2013 23:54

Jomen visst, jag har ju hunnit med att var med och sångöva också ikväll. Kom ut till kyrkan lite före min tid idag, var där innan barnkören och det funkade ju alla tiders. Jag hade lite smörgås och så med mig för att kunna överleva en körövning, hehe!

Körövningen gick riktigt bra och var roligt ikväll! Jag som brukar vara trött och sådär var och varanan vecka för att jag har varit och badat innan kände mig inte alls trött denna kväll, vilket kändes riktigt skönt!

Nu övade vi sånger till Sommarfesten som går av stapeln den 2 juni och då kommer bland annat barnkören göra en musikal och så ska vi i Surpraise sjunga några sånger också.

Hmm, jag ska bara leta fram sångerna på Spotify, så de fastnar i mitt huvud också med tiden. Fast på bussresan hem så satt jag faktiskt och nynnade på en av sångerna vi sjöng nu ikväll (i huvudet och INTE att jag nynnade dem högt...kanske ska tilläggas också). Haha!


/Kram & Godnatt 

Av Hanna Boman - 15 maj 2013 23:37

Jajemen, idag har jag varit och badat igen. Det var ju bara det att när alla hade kommit i bassängen vid tretiden, så fanns det ingen personal ifrån Habiliteringen. Han som är ansvarig för bassängen och badet i övrigt frågade om vi hade några regler hur det är om vi t ex får gå i bassängen utan att någon personal har kommit och det visste väl ingen, hmm!

Men sedan när uret visade kvart över tre så kommer den ansvarige för dagens bad för oss då. Sen kunde man väl andas ut då och även han som var kvar lite om ifall att. Varken han eller någon annan hade hört något innan. Men allt blev ju i sin ordning sen, hehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~


Badet i övrigt gick väl i stort sätt bra, eller? Jodå, det var ganska så många badare idag och då kan väl jag tycka att det är lite småjobbigt att simma eller göra något annat utan att man krocka med en och annan både här och där.

Idag så flöt jag omkring med "min" Wett-väst som jag bara tycker är så skönt och avkopplande. Och när man ligger och flyter omkring på rygg då är det svårt se sig omkring för att inte krocka, så där av anledningen till att det är lite halvsvårt att kollidera med folk här & där, hehe!


Nähä, nu har jag nog gnällt lite med...men sådan är väl jag ibland!


/TjingelingAv Hanna Boman - 14 maj 2013 18:44

Javisstja, ikväll är det då första semifinalen av årets Eurovision Song Contest med start klockan 21.

Eeeh, ska jag titta på det eller inte? Är jag laddad för att överhuvudtaget se det?

Usch, ärligt talat så känner jag nog inget sug efter att se det. Kanske lite av det i alla fall, jag är ju verkligen en sån som INTE kan med Petra Mede för fem öre. Så då får det väl bli en liten titt ikväll kanske i alla fall, eller?


Äsch, jag får ju lov att fundera på det ett tag till helt enkelt!


 


 /Tjingeling     

Av Hanna Boman - 12 maj 2013 19:11

Ojojdå, det var ju riktigt längesedan som jag hade Söndagstimmen nu. Hmm, minns inte riktigt när jag hade det senast. Men det var väl i februari någon gång!

Inte så många barn som var närvarande idag, tre stycken!


Nu så läste jag två texter idag, eftersom den första texten inte var så lång.


DE TVÅ SYSTRARNA


"De är inte rättvist", stönade Marta. "Det är faktiskt inte rättvist! Jag har städat hela huset. Skrubbat golvet så fingrarna värker. Men min syster Maria - det enda hon gör är att sitta och prata med Jesus."

"Det är inte rättvist", stönade Marta. "Det är faktiskt inte rättvist! Jag har plockat kycklingarna och bakat bröd och stått och svettats över spisen i flera timmar.

Men min syster Maria - det enda hon har gör är att prata med Jesus."

"Nu får det vara nog!" stönade Marta. "Nu får det faktiskt vara nog! Sopa. Tvätta. Diska. Allt har jag varit tvungen att göra, och det står mig upp i halsen!

Men min syster Maria - det enda hon gör är att prata med Jesus."

"Marta", suckade Jesus. "Marta, min vän. Jag är så glad att få komma hit. Huset är skinande rent. Maten är underbart god. Men var inte arg på din syster Maria.

För det är hon som valt rätt.

Laga mat och städa och diska, det är viktigt. Men ibland är det bättre att lägga bort borstarna och trasorna. För att vila. Och för att sitta och pata med mig.


DEN HJÄRTLÖSE TJÄNAREN


Petrus ställde en fråga till Jesus:

"Om någon gör mig illa eller sårar mig, och sedan säger 'Förlåt, jag är hemskt ledsen', hur många gånger ska jag då förlåta honom och och säga 'Äsch, det gör inget'?"

Men innan Jesus hann svara, gav Petrus själv svar:

Han tänkte att det skulle låta bra.

Han tänkte att det skulle låta storsint.

Han tyckte att det skulle vara ett svar som Jesus skulle tycka om. "Ska jag förlåta honom så mycket som ... sju gånger?" sa han. Det tyckte Petrus var mycket. Men Jesus var inte imponerad.

"Nej", svarade Jesus. Inte sju gånger. Men sjutiosju gånger."

Petrus funderade. Det blev en massa gånger.  En väldig massa gånger. Fler gånger än Petrus nånsin hade förlåtit någon.


Då berättade Jesus en historia:

Det var en gång en kung. En av hans tjänare var skyldig honom pengar. Inte bara lite pengar. Inte mycket pengar. Utan massor, massor, massor av pengar - miljoners miljoner!

En dag lät kungen kalla fram tjänaren till sig. Och eftersom tjänaren inte kunde betala sin skuld, bestämde kungen att mannen och hans familj skulle säljas som slavar. Tjänaren föll ned på knä.

"Förlåt, jag är hemskt ledsen", grät han. "Snälla du, ha tålamod och ge mig en chans till. Jag lovar att jag ska betala tillbaks allt jag är skyldig."

Kungen tittade på tjänaren. Han tyckte synd om honom. Och så, till tjänarens stora förvåning, log kungen och sa: "Äsch, det gör inget". Sedan sa han att mannen inte behövdebetala tillbaka pengarna, och så släpper han mannen fri!

Tjänaren skulle just lämna palatset för att fira. Men då då stötte han på en annan tjänare - en tjänare som var skyldig HONOM pengar.

Inte massor, massor av pengar. Inte ens mycket - utan bara ett par mynt!

Kom den förste tjänaren ihåg vad kungen hade gjort för honom? Inte en sekund. Han grep den andre tjänaren om strupen och begärde att få sina pengar.

Så den andre tjänaren föll ned på knä.

"Förlåt, jag är hemskt ledsen", grät han. "Snälla du, ha tålamod och ge mig en chans till. Jag lovar att jag ska betala tillbaks allt jag är skyldig."

Men istället för att säga "Äsch, det gör inget", så lät den förste tjänaren kasta den andra tjänaren i fängelse!

Kungen fick höras talas om detta. Och han blev så arg att han lät föra in tjänaren till sig igen.

"När du kom till mig och sa 'Förlåt, jag är hemskt ledsen' så sa jag att du slapp betala skulden, och jag sa 'Äsch, det gör inget'.

Varför gjorde inte du samma sak?"

Och sedan lät kungen kasta tjänaren i fängelse tills han kunde betala sin skuld.

Jesus tittade på sina vänner. "Gud är som den kungen. Vi säger 'Förlåt, jag är hemskt ledsen' till honom - fler gånger än vi kan räkna. Och ännu fler gånger säger han 'Äsch, det gör inget'. Och det enda han vill är att vi gör samma sak mot varandra."

"Förlåt, jag är hemskt ledsen", sa Petrus.

"De hade jag inte förstått."

Och Jesus bara log och sa: 'Äsch, det gör inget'.Yes, detta var de två texterna som jag läste för tre barn idag under Söndagstimmen!
 


  

Av Hanna Boman - 11 maj 2013 21:09

Yesbox, nu kan jag ÄNTLIGEN igen lägga in Youtube-klipp i min blogg. Efter att den nya datorn kom in i min ägo så har jag verkligen haft jättesvårt att få in youtube-klipp som jag gjorde tidigare. Och nu här ikväll så bara testade jag lite och nu har jag då fått kläm på det igen hur man gör!


Så akta er nu, här kommer det säkert att komma många Youtube-klipp, och så många så ni kommer kanske drukna i dem...hehe! Nejdå, så illa ska det inte gå.

Men nu vet ni att jag kommer lägga in ett och annat youtube-klipp när som helst! 


/Tjingeling  Presentation


Hej!
Jag heter Hanna och bor i centrala Karlskrona. Hoppas att ni kommer att få en trevlig läsning i min blogg, VÄLKOMNA!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28 29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Min blogg i stort & smått! med Blogkeen
Följ Min blogg i stort & smått! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se