Alla inlägg under februari 2013

Av Hanna Boman - 6 februari 2013 22:45

Återigen en kväll i kyrkan då det har varit körövning med Surpraise. Det är ju riktigt roligt att sjunga  nu igen i den kören och det är väl säkert för att vi över varje vecka nu och då blir det att man känner väl mer motivation till att komma.

Men nu tragglar vi dessa sångerna som vi har övat sedan starten och snart ska dem väl sitta. Vi övade en "nygammal" sång också vilket också gick finnemang.


Den 3 mars gör vi vårt första framträdande på en söndagsgudstjänst klockan 10 och det kommer bli roligt även det minsann!


Ojoj, vad jag verkar tycka att det mesta är roligt nu förtiden då...men just nu känns det så i alla fall!


 
ANNONS
Av Hanna Boman - 6 februari 2013 22:31

Yesbox! Nu denna terminen har jag fått komma tillbaka in i vuxenteamet igen och då blir det bad på onsdagseftermiddagarna som jag brukar vilja ha. Skönt att det fanns plats för mig denna gången, då behöver jag ju inte känna mig så "gammal" längre som jag gjorde då jag var i barnteamet i höstas.

Riktigt roligt att få träffa och prata med sin ordinarie sjukgymnast igen, för henne gillar jag fullt ut...hon är riktigt bra!

Jag kan väl säga som så att det var ganska mycket folk i bassängen denna gången, mitt träningsprogram "fanns" inte i Anettes mapp. För det finns på barnteamets sida fortfarande, men lär väl få det till nästa vecka igen.

Så vad gjoorde jag idag då? Jodå, jag simmade väl i den mån det gick trots att typ hela bassängen var fylld av folk. Skönt var det ju i alla fall att få komma i det varma vattnet igen tycker jag minsann!


 ANNONS
Av Hanna Boman - 6 februari 2013 21:57

Friskvårdsseminarium


Ännu ett seminarium som även denna gången startade klockan 9 på morgonen. Ganska många som var där denna gången, kan väl ha varit cirka sju stycken.

Men det jag kan säga här nu är väl nästan samma innehåll på alla dessa seminariumen. Fast de har varit riktigt bra ändå, hehe!

Denna gången handlade det om stresshantering och hur man ska relatera till det...


  1. TANKAR
  2. ANDNINGEN
  3. SÖMN
  4. VÄTSKA
  5. MAT
  6. MOTION

Dessa punkterna har sagts och nämnt varje gång som jag har varit där ner i alla fall (tre av fyra gånger).


Tankar/Känsla/Kropp/Handling

Tacksam/Kropp(andning & yoga)/Djur(musik)


Om detta pratades det om idag och även stress då;

..att man kan till exempel på stressad av,

  • konflikter
  • myndigheter

5 ...man är uppe i varv alldeles för mycket

4 ...spänt

3 ...aktiv

2 ...avslappnad

1 ...helt avslappnad 

Av Hanna Boman - 3 februari 2013 20:31

Ojdå, det var ju riktigt längesedan som som jag hade söndagstimmen nu. Så det var roligt att vara med fem stycken barn ute idag under gudstjänsten!

Jag som inte är någon pysselmänniska alls, då brukar de alltid få rita något istället efter det jag har läst istället och ibland rita fritt!


Den här texten lästes av mig idag:


Pojkarna som alltid sa nej

Gud var mycket ledsen. Nästan hela hans folk hade slutat att lyssna till honom och att tala till honom och att följa hans regler.

"Ändra ert sätt att leva", varnade Gud dem, "annars måste ni lämna det här landetsom jag gav er för länge sedan."

Men folket ville inte lyssna. Så Gud lät deras fiender besegra dem, och förstöra deras städer, och föra dem hundratals mil, och de blev slavar i Babylon.

Men det fannsnågra bland Guds folk som inte hade glömt honom. Bland dem fanns fyra vänner: Daniel, Shadrak, Meshak, och Aved-Nego.

Så Nebukadnessar, Babylons kung, beslutade sig för att behandla dem väl. Han gav dem mjuka sängar, ordentlig mat och han lät dem gå i de allra bästa skolorna - bara för att han hoppades att de skulle glömma det land de hade lämnat bakom sig.

Men Nebukadnessar hade inte räknat med att det var pojkar som alltid sa nej.

Överste kammarherren, kungens finaste tjänare, hade fått i uppdrag att göra dessa pojkar till goda babylonier.

"Till middagen ikväll", förklarade han, "får vi välja något av följande från kungens meny: festlig fläskkorv, fylliga fläskkotletter eller fläskpaj!"

Kungens mat såg god ut. Men Daniel, Shadrak, Meshak och Aved-Negro visste att maten var gjord av sådant som Gud hade sagt att de inte skulle äta. Det var Guds regler, som de hade lärt sig i sitt eget land. Regler som deras Gud hade gett dem. Och de hade lovat att aldrig glömma de reglerna, sitt land och sin Gud. Därför vände de sig till kungens tjänare och sa med en röst: "NEJ!"

Tjänaren kunde inte tro sina öron.

"Ingen festlig fläskkorv?" flämtade han.

"NEJ!" sa Aved-Nego. "Men jag skulle inte ha något emot ett par morötter."

"Inga fylliga fläskkotletter?"

"NEJ!" sa Meshak. "Jag tar en grönsallad."

"Inte ens en finfin fläskpaj?"

"NEJ!" sa Shadrak. "men några bönor skulle sitta fint."

"Kungen kommer att bli mycket arg", förklarade tjänaren. "Om ni inte äter den här maten, så blir ni trötta och sjuka. Och då kommer kungen att straffa mig. Kan ni ändra en, snälla?"

"NEJ!" sa Daniel. Men du får några problem, för vi kommer att bli trötta och sjuka. Säg till kungen att vi vill ordna en tävling. Under tio dagar kommer vi fyra bara att äta grönsaker och dricka vatten. De andra pojkarna i palatset kan äta er mat. Och sen ska vi se vem som är sjuk och vem som är frisk."

Det gick tjänaren med på. Och kungen också. Och under tio dagar sa pojkarna som alltid sa nej NEJ till allting utom grönsaker och vatten. De andra pojkarna åt så mycket de orkade av kungens mat.

Vad hände? Den Gud som Daniel, Shadrak, Meshak och Aved-Nego inte ville glömma, glömde inte dem! Och när tävlingen var slut såg pojkarna som alltid sa nej mycket friska och starka ut. Mycket friskare och starkare än de andra pojkarna, faktiskt!

Så från den dagen fick Daniel, Shadrak, Meshak, och Aved-Nego äta vad de ville. Och allt för att de var trogna sin Gud. Och för att de alltid var pojkarna som alltid sa nej.


 

Av Hanna Boman - 2 februari 2013 22:42

Jahaja, så har den här cirkusen satts igång igen med Melodifestivalen. Och det här årets första deltävling var då i Karlskrona!

Ganska så roligt ändå, att det sänds härifrån (men det har ju varit här två år tidigare 2006 & 2008, då det har varit deltävlingar).

Såhär såg startordningen ut för ikväll:


DAVID LINDGREN - Skyline  (kom direkt till Globen)

COOKIES n Beans - Burning Flags (andra chansen i Karlstad)

JAY-JAY JOHNSSON - Paris

Mary N' diaye - Gosa

ERIC GADD - Vi kommer aldrig att förlora  (andra chansen i Karlstad)

YOHIO - Heartbreak Hotel  (kom direkt till Globen)

ANNA JÄRVINEN - Porslin

MICHAEL FEINER & CAISA - We're Still Kids


Och vad tyckte jag om denna deltävlingen då? Njaej, jag kan nog tycka att bättre deltävlingar har ju jag sett i alla fall genom åren!

Var inte så jag fastnade för någon låt sådär direkt, men kommer kanske göra längre fram sen...vem vet?


 Av Hanna Boman - 2 februari 2013 16:16

Vad roligt det är att gå in och kolla på besöksstatistiken såhär i början på månaden och se hur många det är som besökt bloggen under föregående månad. Och då är det ju självklart januari som jag syftar på just i detta nu!

Så under januari då är det hela 397 stycken som har varit inne och läst min blogg. Det är riktigt roligt måste jag bara säga!


TACK för att just Du läser min blogg och gör att jag tycker det fortfarande är roligt att blogga! Presentation


Hej!
Jag heter Hanna och bor i centrala Karlskrona. Hoppas att ni kommer att få en trevlig läsning i min blogg, VÄLKOMNA!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Min blogg i stort & smått! med Blogkeen
Följ Min blogg i stort & smått! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se